Bedriftslån

LångivereVurderingLånebeløpRenteEksempelAlderBetalingsanmerkningSøk lån
1
Uno Finans10.000 - 600.000 kr5,00% - 24,4%Eff.rente 10,86%, 300.000
o/10 år, totalt 481.338 kr
20+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
2
Lendo10.000 - 600.000 kr5,03% - 28,09%Eff.rente 11,19%, 130.000
o/5 år, totalt 167.988 kr
18+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
3
Zensum20.000 - 600.000 kr5,25% - 29,9%Eff.rente 9,71%, 150.000
o/5 år, totalt 188.160 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke
4
Klikklån10.000 - 70.000 kr13,42% - 52,85%Eff. rente 14,15%, 100.000
o/6 år, totalt 137.120 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke

Regler og lover når du skal starte en bedrift har endret seg stort i løpet av den siste tiden. Det er ikke så lenge siden nye gründere for eksempel måtte ut med høye aksjekapitaler. Men for å gjøre det lettere å starte mindre bedrifter har myndighetene bestemt at etablering ikke skal sluke opp så mye penger. Dette har blitt gjort ved å blant annet senke egenkapitalgrensen på 100 000 kroner til 30 000 kroner. I Norge har det blitt lettere å starte en egen bedrift, men manglende finansiering bedrift er fortsatt et hinder for mange – selv om prisene har sunket. Lån til starte bedrift brukes av mange, og er et alternativ verdt å sjekke ut når du skal starte opp som ny firmaeier.

Man skulle tro at et bedriftslån er det samme som et ordinært lån, men det er det ikke. Bedriftslån er lån banker og foretak har designet spesielt rettet mot gründere og etablere bedrifter. Du kan også ta opp et ordinært forbrukslån for å starte bedriften din, men da går du glipp av fordelene med et bedriftslån. Et forbrukslån vil i dette tilfellet bli et lån uten sikkerhet som kan brukes til det du selv måtte ønske. Alle de ulike variablene ved et bedriftslån kan du lese mer om under. Før du søker om lån eller tar deg bryet med å kontakte en ansatt i banken kan du teste dine låneegenskaper ved å plotte inn informasjon i et hjelpemiddel som en bedriftslån kalkulator, eller næringslån kalkulator.

Skal du starte en bedrift 2024?

Lån til oppstart av bedrift tilbys av mange banker og foretak. Firmalån når du starter din bedrift er ofte essensielt for å bygge et grunnlag for en forretningsidé. Det er dessverre ikke slik at alle har et privatlån på en liten million tilgjengelig. Fortsatt er det ikke alle de norske bankene som innvilger lån til unge gründere med store planer, men heldigvis finnes det flere foretak som innvilger lån til nyskapende idéer. Derfor er det viktig å være opplyst på mulighetene du har som gründer nå i dag, enten om du ønsker å ta bedrift lån via et privat foretak, eller en stor bank som bedriftslån DNB.

Mange banker vurderer ofte framtidsutsiktene for små og mellomstore bedrifter negativt. Dette har skjedd på grunn av regjeringens politikk, og påvirkning fra markedet. Utlånspolitikken til bankene endres raskt, og det kan være vanskelig å henge med i svingene. Når strengere utlånspolitikk blir strammere går dette også utover bedriftenes likviditet.

Med en bedrift kommer det ofte flere uforutsette regninger og kostnader. Dette kan for eksempel være en firmabil som kommer til å koste en del. Billån bedrift går ofte under det ordinære bedriftslånet, eller som et vanlig billån. Ta kontakt med din foretrukne bank eller foretak for videre redegjøring for hvordan du best kan ta opp et billån til bedriften.

Bedriftslån på dagen

Business Credit er et alternativ for å ha tilgang på penger til din stadige voksende bedrift. En investeringsmulighet kan komme ut av det blå og det er ofte noe du ikke har råd til å gå glipp av. Mange bedriftseiere kan stå i knipen ved å ha muligheten til å gjennomføre et fantastisk prosjekt, men har ikke pengene til å sette i gang. For å sikre drift og vekst kan det være verdt å alltid ha kreditt tilgjengelig. Hvor mye som tilbys på kreditt varierer, men det ligger som oftest rundt 500 000 kroner. Disse lånene er alltid tilgjengelig, og en liten sum betales regelmessig for å holde kredittkontoen åpen for bruk. Renter betales kun på summene som brukes fra kontoen.

Lån til bedrift med eller uten sikkerhet

Om du skal søke om lån til bedrift oppstart kan et bedriftslån uten sikkerhet være alternativet for deg. Mange banker lar ikke nye gründere ta opp lån med sikkerhet i bedriften, og da er ofte lån til bedrift uten sikkerhet den eneste løsningen som står igjen. Lån uten sikkerhet kan du søke om gratis og uforpliktende, og du kan bruke pengene på det du selv måtte ønske. Selv om du låner uten sikkerhet er det smart å bygge frem en forretningsplan du kan presentere ovenfor din långiver, eller långivere. Om du skal fortsette bedriften med investorer er denne forretningsplanen essensiell.

Om du ønsker et bedriftslån med sikkerhet kan også dette gjennomføres. Dette er ofte mest aktuelt for de som allerede har en oppegående bedrift med eiendeler og eiendom: Et bedrift lån eiendom sikkerhet, også kalt næringslån eiendom sikkerhet. Å starte en bedrift med lån med sikkerhet er ofte uaktuelt, nettopp fordi bedriften ikke har noe å sette som sikkerhet. Om du allerede har en bedrift, men trenger ekstra penger til en utvidelse eller nye redskap, er det ingenting som hindrer deg i å søke et lån med sikkerhet hos en bank. Da vil ofte bankene kreve eiendom, kundefordringer, maskiner, varelager eller andre verdier i bedriften som sikkerhet. Dette kan bli risikabelt om du i en periode ikke kan betale ned på lånet ditt.

Finansiering av bedrift oppstart kan også gå gjennom en investor. Bedrift finansiering kan til tider bli intrikat, og derfor kan en utestående investor komme godt med. Dette er også en løsning dersom bankene ikke er interessert i å finansiere dine fremtidsplaner. Investorer krever ofte store prosenter i bedriftens aksjer som kompensasjon for lånet. I fremtiden er det muligheter for å kjøpe tilbake disse prosentene.

Renter på bedriftslån

«Beste rente bedriftslån» jaktes stadig på. Rente på bedriftslån, eller næringslån rente som det også heter, svinger ofte, og det å bestemme hvilken bank som er best er ikke mulig. Det viktigste punktet når du ser på bedriftslån rente er å skille mellom den nominelle renten og den effektive renten. Sørg alltid for å få oversikt over den effektive renten på ditt bedriftslån for å være klar over hvor mye du faktisk skal betale tilbake til banken. Lån til bedrift under oppstart er én ting, men med en flytende rente næringslån er du ikke alltid sikker på hva lånet kommer til å koste bedriften i fremtiden. Still deg alltid spørsmålet om dette er et lån bedriften fortsatt kan betale ned på om 10 år.

FAQ – ofte stilte spørsmål

Ved å lese gjennom denne siden får du den raske, lettleste informasjonen du trenger om bedriftslån. Mange spørsmål går ofte igjen, og derfor har vi besvart noen ofte stilte spørsmål her. Les gjennom denne korte spørsmålsbanken for å spare deg for mye tid.

Hva er et bedriftslån?

Et bedriftslån er rettet direkte mot gründere som ønsker å starte sin egen bedrift, eller bedrifter som trenger finansiering til et investeringsprosjekt. Det er et lån for å starte bedrift, for finansiering oppstart bedrift.

Hva er et næringslån?

Selv om ordene er svært forskjellige er et næringslån akkurat det samme som et bedriftslån. Dette kan også kalles for et firmalån eller helt enkelt «starte bedrift» lån.

Hvor finner jeg det beste bedriftslånet?

Dette spørsmålet er umulig å besvare. Renter og gebyrer endrer seg hele tiden, og det beste lånet i år er nødvendigvis ikke det beste neste år. Hold deg oppdatert og sammenlign ulike tilbud for å finne beste tilbud for deg.

Hvor kan jeg søke om bedriftslån?

De aller fleste banker og foretak stiller med bedriftslån. Om du ikke får lån hos de tradisjonelle bankene er det fortsatt flere muligheter hos private foretak.

Burde jeg låne med eller uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet dersom du ønsker mye frihet i ditt lån. Dette er også ofte eneste muligheten for små, ny-oppstartede bedrifter. Om du allerede har en bedrift med mange verdier kan lån med sikkerhet også være et alternativ. Da vil banken ta sikkerhet i noen av bedriftens verdier, som eiendom eller maskineri. Ikke risiker dette dersom du ikke er sikker på om du kan betale ned absolutt alle avdragene.

Hva er en investor?

Investorer er enten private personer eller andre bedrifter som gjør en investering i din bedrift. Mot penger for finansiering av din bedrift krever de ofte store prosentandeler i bedriftens aksjer.

Hvor raskt kan jeg få tak i bedriftslån?

Banker og foretak trenger å analysere den økonomiske situasjonen til din bedrift før du kan få innvilget et bedriftslån. Dette gjør de for å forsikre seg om at bedriften din er i en stabil situasjon og i stand til å nedbetale alle avdrag. Hvor lang tid dette tar varierer fra bank til bank og fra bedrift til bedrift.

Jeg trenger pengene nå. Hva gjør jeg?

Bedrifter havner ofte i uforventede situasjoner. Da kan et alternativ være å ha en kredittkonto tilgjengelig. Her kan du betale en liten sum for å alltid ha penger tilgjengelig og disponibelt. Renter betales da kun for pengene du faktisk bruker.

Hva om bankene ikke vil innvilge meg et bedriftslån?

Mange banker har i det siste strammet inn på sin utlånspolitikk. Om de tradisjonelle bankene sier nei, kan et privat foretak, lån uten sikkerhet, eller en investor være alternative løsninger.