Refinansiering

LångivereVurderingLånebeløpRenteEksempelAlderBetalingsanmerkningSøk lån
1
Uno Finans10.000 - 600.000 kr5,00% - 24,4%Eff.rente 10,86%, 300.000
o/10 år, totalt 481.338 kr
20+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
2
Lendo10.000 - 600.000 kr5,03% - 28,09%Eff.rente 11,19%, 130.000
o/5 år, totalt 167.988 kr
18+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
3
Zensum20.000 - 600.000 kr5,25% - 29,9%Eff.rente 9,71%, 150.000
o/5 år, totalt 188.160 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke
4
Klikklån10.000 - 70.000 kr13,42% - 52,85%Eff. rente 14,15%, 100.000
o/6 år, totalt 137.120 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke

Felles for mange som vurderer refinansiering er at de søker etter en billigere måte å nedbetale sin gjeld. Mange står i den samme fellen: Flere kredittkort med utestående regninger, smålån med høy rente og et forbrukslån låntaker ikke lenger har råd til å betale ned på. Dette kan være en skremmende opplevelse for de fleste, og er ikke en situasjon noen ønsker å havne i selv. Heldigvis finnes det bedre alternativ for deg som forbruker å løse situasjonen på. Denne artikkelen skal prøve å besvare de vanlige spørsmålene «hva betyr refinansiering?» og «hvem er refinansiering relevant for?».

Mange leter etter billigste refinansiering av lån, og dette finnes det intet korrekt svar på. Avhengig av din egen situasjon, tatt i betrakting av samlet lån, betalingsanmerkninger og inntekt, er det ulike løsninger som vil passe best. Noen kan med fordel ta i bruk refinansiering med sikkerhet i bolig, mens i andre finansielle situasjoner er refinansiering av gjeld uten sikkerhet et bedre alternativ. Enten du ønsker refinansiering boliglån, refinansiering lån og gjeld, eller refinansiering kredittkort og forbrukslån finnes det en løsning for deg. Det å refinansiere lån kommer i mange former og fasonger, og søknad kan sendes på nett. Husk at det å sende en søknad om bedre vilkår ofte er helt uforpliktende.

Videre kan du lese mer om refinansiering og alle uttrykkene som brukes i løpet av prosessen. Det finnes som sagt mange ulike former for refinansiering, og mange ukjente fakta du burde kunne før du begir deg ut på prosessen. Vi går også nærmere inn på refinansiering av lån i ulike klasser. Å refinansiere gjeld kommer i ulike prisklasser og har noen ganger en ulik fremgangsmåte. Om du ikke har mye tid å ta av kan du lese gjennom vår korte FAQ – ofte stilte spørsmål nederst i artikkelen, som inneholder relevant informasjon kort fortalt.

Hva er refinansiering?

Refinansiering kan bety så mangt, men kort oppsummert betyr refinansiering det å samle ulik gjeld (i form av kreditt og smålån) i ett større lån. Det nye lånet brukes til å nedbetale den gamle gjelden din. Dette betyr at du slipper de mange små fakturaene som havner i postkassen din på ulike tidspunkt hver måned, og får istedenfor en litt større faktura med kun én sum. Du slipper også ulike fakturagebyr og andre kostnader som medfølger de ulike lånene. Dette kan gi mer oversikt for å holde styr på hvor mye du faktisk skylder totalt sett, og gir deg mer orden i regnskapet. Samlet sett kan refinansiering også gi deg en mer gunstig rente, da smålån, kredittkort og avbetalinger ofte har høyere renter enn ordinære lån. Slik kan refinansering hjelpe med å spare inn de ekstra kronene du trenger for å nedbetale resten av gjelden din.

Når vi ser nærmere på det blir faktisk ikke refinansiering så forskjellig fra et forbrukslån. Helt enkelt kan du kalle alle summene som blir samlet inn i en refinansiering for et forbrukslån. Om du i nærmeste fremtid skal søke om et forbrukslån kan du også se etter muligheten for å ta opp forbrukslånet som en refinansiering. Da vil den nye långiveren din ta opp dine tidligere lån og samle dette under det nye forbrukslånet. Det blir nesten som en stor refinansiering av forbrukslån inne i et forbrukslån! Det er kanskje ikke så rart at mange ser på økonomi som en komplisert ting, men når du forstår ulike konsept og begrep vil du se at det ikke er så uforståelig.

Refinansiering med eller uten sikkerhet?

Et viktig spørsmål du burde stille deg før du velger refinansiering er om du kan stille med eller uten sikkerhet. Begge alternativer kan gi både fordeler og ulemper, avhengig av hvor du tar opp lånet. Om du stiller med sikkerhet kan dette for eksempel gi deg lavere renter. Betydelsen av å søke om refinansiering med sikkerhet kan samtidig bli stor for deg som låner. Når du refinansierer med sikkerhet betyr det at du pantsetter en verdigjenstand, som for eksempel huset ditt, bilen din eller hytta. Om du ikke betaler ned ditt nye lån vil eiendelene dine gå direkte til å betale tilbake långiver. Men dersom du derimot er sikker på at avdragene på din nye refinansiering er overkommelige å betale kan refinansiering av gjeld med sikkerhet være et passende valg for deg.

Refinansiering uten sikkerhet er mest vanlig blant långivere. Samtidig vil dette skape en viss risiko for långiveren, da de ikke har noen sikkerhet om at du faktisk vil betale ned lånet. Låntakere uten sikkerhet blir derfor ofte gitt høyere renter, og en lengre nedbetalingsprosess. Dette kan være ugunstig dersom du allerede sitter med høye utgifter fra før av. Refinansiering av lån uten sikkerhet er fortsatt et valg for de som ikke ønsker å pantsette bolig eller bil for å anskaffe et bedre lån.

Om du har én eller flere betalingsanmerkninger, eller gjeld som har gått til inkasso, kan det å stille med sikkerhet på refinansieringen din gi bedre vilkår. Da vet foretaket at de har en sikkerhet på at lånet ditt blir betalt ned, uavhengig av tidligere anmerkninger. Sikkerheten ved bolig eller hytte kan også brukes for å søke om lån til andre formål. Dette kan være et alternativ dersom du trenger en investering for å pusse opp din bolig slik at den stiger ytterligere i verdi.

Refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet er et annet alternativ. Dersom du har havnet i en situasjon hvor du trenger refinansiering av flere lån, men ikke kan stille med sikkerhet, trenger du likevel ikke å skamme deg. Dette kan være en vanskelig situasjon for mange, og gjør det enda viktigere å finne et foretak som hjelper deg og din situasjon. Gjennom grundige samtaler og analyser av din situasjon kan kanskje foretaket finne et løsningsalternativ for deg. Ta de rette valgene og få kontroll over din økonomiske situasjon med hjelp fra profesjonelle som har vært borti flere like situasjoner før. Husk også at betalingsanmerkninger ikke varer for alltid, og blir automatisk slettet etter fire år.

Refinansiering av boliglån

Et boliglån er ofte en stor sum, og mange forstår ikke hvor stor den faktisk er. Dette gjelder spesielt når det kommer til kjøp av første bolig. Mange unge begir seg ut på den første boligjakten uten å få tilstrekkelig hjelp fra profesjonelle på området. Ved å refinansiere boliglån kan du bedre dine betingelser på ditt nåværende boliglån, samtidig som du kan samle dine andre smålån og endre vilkår på ditt nåværende lån.

For å få innvilget en refinansiering av et boliglån er det ofte nødvendig med en verdivurdering på din eiendom. Dette skjer for å gi deg et korrekt lån som reflekterer din eiendom og dens samlede gjeld. Enkelte foretak kan gi deg gratis verdivurdering refinansiering, men refinansiere boliglån verdivurdering er vanligvis ikke noe som følger med i refinansieringsprosessen. Refinansiering av billån er også en stor månedlig sum hvor det kan være mulighet for bedre vilkår. Å refinansiere billån fungerer ofte likt som å refinansiere boliglån.

Refinansiering av smålån

De aller fleste som refinansierer sitter med en mengde lån fra flere aktører som ofte har gitt dem kredittkort eller mindre forbrukslån. Summene kan i verste fall fort bygge seg oppover og bli ukontrollerbare. Det er kanskje derfor «refinansiering av kredittkortgjeld» og «refinansiere forbrukslån» er søkt på så mye når det gjelder refinansiering. I slike situasjoner er det ofte flere regninger som dukker opp i postkassen din hver måned. Refinansiering av kredittgjeld og kredittkort kan gi mer oversikt over økonomien. Samtidig kan det å refinansiere smålån bli en lang prosess hvis det er mange aktører inne i bildet.

Beste refinansiering?

Det er ofte ønskelig med beste eller billig refinansiering, men dette finnes det ingen fasitsvar på. De fleste leter etter foretaket med beste rente refinansiering, noe som kan være en fordel med et lån med en lang nedbetalingsperiode. Det viktigste er å finne et tilbud som kan passe og støtte din finansielle situasjon, for dette kan variere veldig.

Mange som skal ha refinansiering av inkasso eller trenger refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning uten sikkerhet får ofte ikke hjelp av alle foretak som tilbyr refinansiering. I slike situasjoner kan du ikke være like kresen som de uten betalingsanmerkninger og inkasso. Det betyr heller ikke at du burde kaste deg over første foretaket som tilbyr deg refinansiering. Mange konkurrerer om å ha deg som kunde, så det gjelder å sammenligne tilbud for å finne beste løsning for deg.

Et redskap på veien kan være bruk av refinansiering kalkulator. Dette verktøyet vil hjelpe deg med å se hvor store dine månedlige utgifter omtrentlig blir, samt du ser hvor mye du kan spare med refinansiering. Når personer havner i finansielle kriser er det ofte fordi de har kalkulert feil på hvor store de totale kostnadene faktisk blir. Med en lånekalkulator som regner ut dette for deg blir du kvitt dette problemet. Lån refinansiering trygt ved å alltid dobbeltsjekke lånekalkulatoren.

FAQ – ofte stilte spørsmål

Du er ikke alene om alle spørsmålene du går og bærer på. Flere er i samme situasjon som deg, og har allerede stilt disse spørsmålene til fagfolk. Les gjennom våre ofte stilte spørsmål på denne siden. Dette kan spare deg for mye tid, i forhold til å sende en e-post eller ringe inn til ulike banker.

Hva er refinansiering?

Refinansiering samler alle dine mindre lån sammen til ett større lån hos én långiver. Slik unngår du å sitte med mange lån med høye renter og ulike gebyr hos flere ulike långivere.

Hvor mye kan jeg refinansiere?

Hvor mye som kan refinansieres kommer blant annet an på hvilket foretak du er kunde hos og din personlige økonomiske situasjon. Vanligvis dekker refinansiering summer fra 300 000 kr til nærmere 10 millioner.

Hva kan jeg refinansiere?

Spørsmålet blir heller; hva kan jeg ikke refinansiere? Du kan søke om refinansiering på så å si alt av gjeld, hos de fleste foretak. Dette strekker seg fra å refinansiere huslån til å refinansiere kredittkortgjeld og andre smålån.

Hvor kan jeg refinansiere?

En mengde foretak som tilbyr smålån og forbrukslån tilbyr også refinansiering. Dersom du får tilbud fra ulike banker vil det lønne seg å sammenligne disse før du tar et valg.

Hvordan kan jeg refinansiere?

Hvordan du refinansierer dine lån er opp til deg selv. Dette kommer an på din finansielle situasjon og hva du ønsker å refinansiere. Du kan velge å refinansiere noen eller alle dine lån.

Hva er refinansiering med sikkerhet?

Å refinansiere med sikkerhet betyr at du pantsetter én eller flere av dine eiendeler for å forsikre långiver om at du betaler dine avdrag. Dette kan gi deg en lavere rente og total sum på samlede nedbetalinger.

Kan jeg refinansiere med betalingsanmerkning?

Med betalingsanmerkninger svekker du din egen posisjon som låntaker. Hvis du derimot søker om refinansiering med sikkerhet, gjennom for eksempel hytte eller bolig, kan du styrke din troverdighet.

Hva slags refinansiering trenger jeg?

Refinansiering avhenger stort av din finansielle situasjon. Om du havner i en bedre situasjon med refinansiering med eller uten sikkerhet burde du diskutere med en profesjonell som kan direkte referere til din personlige økonomi.

Hvorfor skal jeg refinansiere et boliglån?

For å få et mer gunstig lån, med bedre vilkår, kan det være et alternativ å søke om refinansiering av ditt boliglån. På denne måten kan du også samle andre smålån, eller øke ditt nåværende lån for å eventuelt investere i å øke eiendommens verdi.

Hva er en refinansiering kalkulator?

Denne kalkulatoren vil hjelpe deg med å beregne ditt nye, samlede lån. Dette gjelder renter, løpetid og samlet sum. Kalkulatoren kan brukes som et hjelpemiddel, men husk at eksakte tall og vilkår kan variere ut ifra din finansielle situasjon.