DNB

Beste alternativet til DNB 2024

LångivereVurderingLånebeløpRenteEksempelAlderBetalingsanmerkningSøk lån
1
Uno Finans10.000 - 600.000 kr5,00% - 24,4%Eff.rente 10,86%, 300.000
o/10 år, totalt 481.338 kr
20+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
2
Lendo10.000 - 600.000 kr5,03% - 28,09%Eff.rente 11,19%, 130.000
o/5 år, totalt 167.988 kr
18+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
3
Zensum20.000 - 600.000 kr5,25% - 29,9%Eff.rente 9,71%, 150.000
o/5 år, totalt 188.160 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke
4
Klikklån10.000 - 70.000 kr13,42% - 52,85%Eff. rente 14,15%, 100.000
o/6 år, totalt 137.120 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke

DNB er Norges største bank og finanskonsern, og tilbyr hjelp og støtte i form av pengehåndtering, lån og forsikringer. De har en historie som kan dateres helt tilbake til 1800-tallet, mens deres nyere historie begynte på 1990-tallet. De har ansvar for både privatpersoner og bedrifter, og arbeider i hele landet i tillegg til å være et internasjonalt selskap. De presenterer seg selv som et selskap du kan ha tillit til, og som stadig beveger seg fremover og er innovative – samtidig som de sikter på å bevare sine tradisjoner og forbli et stabilt og trygt selskap.

DNB Norway tilbyr mange ulike tjenester for både privat- og bedriftsøkonomi, inkludert privatkontoer og kort, kredittkort, boliglån, boliglån for unge, billån, båtlån og forbrukslån. Det meste er tilgjengelig på deres nettside dnb.no, og hvis du allerede er kunde hos DNB kan du logge deg inn i din dnbnor.no nettbank for å bestille og avbestille tjenester, eller få rask kontakt med deres dnb nor kundeservice. Denne artikkelen vil fokusere mest på tilbudet de har innenfor forbrukslån, men også nevne andre tjenester og produkter fra DNB.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån av ulik størrelse med ulike krav til låntaker og eventuell sikkerhet. Det tilbys ulike typer forbrukslån i forhold til størrelse på lånebeløp, men felles for alle er at det er et lån uten sikkerhet. «Uten sikkerhet» betyr at du ikke trenger å stille verdigjenstander som hus eller bil til sikkerhet for lånet, og du trenger heller ikke oppgi hva du skal bruke lånet til. Hvor mye du kan låne, krav til låntaker, renter og betingelser kan variere veldig mellom ulike banker.

Forbrukslån: Hvor mye kan jeg låne DNB?

DNB forbrukslån er et lån uten sikkerhet der du selv bestemmer hvor mye du vil låne og hvor lang tid du vil bruke på å betale det ned. Du kan låne beløp fra 10 000 opptil 250 000 kroner, og nedbetalingstiden kan settes til fem år eller kortere.

På nettsidene til DNB kan du ved hjelp av deres forbrukslånkalkulator regne ut omtrentlige månedlige kostnader, basert på ulike lånebeløp og ønsket nedbetalingstid. Dette kan gi deg en bedre oversikt over hva et eventuelt lån vil koste deg i måneden, og hvor lenge du må nedbetale beløpet før du er gjeldfri. Husk at dette bare er et hjelpemiddel, og at endelige kostnader kan variere ut ifra endring i renter og andre vilkår.

Hvorfor forbrukslån?

Et forbrukslån kan fungere som en økonomisk sikkerhet for kortsiktig finansiering. Et slikt lån må ikke søkes om og brukes uansvarlig eller impulsivt, men kan være en løsning på uforventede, økonomiske situasjoner i livet. Dersom en større, uventet utgift for eksempel dukker opp som resultat av en reparasjon eller sykdom, kan et forbrukslån brukes til å betale nødvendige utgifter i tide. Et forbrukslån kan fungere som et økonomisk hjelpemiddel.

Krav til forbrukslån

For å få innvilget en søknad om forbrukslån, stilles det flere krav til deg som låntaker. For det første må du være minst 23 år for å ta opp et forbrukslån hos DNB. I tillegg må du kunne vise til fast inntekt for å få innvilget et forbrukslån DNB.

Alle norske banker er også lovpålagt å gjennomføre en kredittvurdering av din finansielle bakgrunn, for å se om du har hatt problemer med inkasso eller betalingsanmerkninger tidligere. Eventuelle betalingsanmerkninger kan påvirke din lånesøknad.

DNB oppgir at et forbrukslån ikke passer for personer som ikke har kontroll over egen økonomi. Før du tar opp et forbrukslån, må du forsikre deg om at din finansielle situasjon har mulighet for å betale de ekstra månedskostnadene.

Søknad om og nedbetaling av forbrukslån

Dersom du oppfyller kravene til bank DNB nor, kan du søke om forbrukslån via deres nettsider. Du kan velge å søke ved å benytte BankID. En automatisk kredittvurdering vil da bli utført, før du kan forvente å få svar fra banken. Dersom du får godkjent din lånesøknad, kan du velge å godta lånet eller ikke. Før du godtar din låneavtale er det viktig å lese gjennom alle vilkår og betingelser.

Med slik DNB forbruksfinansiering må du betale månedlig nedbetaling på lånet. Hvor mye du må betale vil avhenge av ditt lånebeløp. Lånet skal betales innen maks fem år, og minimum månedlig beløp regnes ut ifra dette. Du kan også velge å betale lånet ned raskere dersom du ønsker dette: Dersom du ønsker å legge inn ekstra betalinger kan dette spare deg for rentekostnader, i tillegg til at du blir fortere ferdig med nedbetalingen. Det er også mulighet for å søke om betalingsfrie måneder.

Du kan betale lånet ditt på flere ulike måter, men det enkleste er nok å benytte seg ev efaktura DNB eller avtalegiro med automatiske trekk hver måned. Det er også mulig med papirfaktura, men dette kommer med et månedlig administrasjonsgebyr på 35 kroner.

DNB hvor mye kan jeg låne?

Med et forbrukslån DNB kan du låne mellom 10 000 og 250 000 kroner uten sikkerhet, og du kan velge å betale det ned over fem år. Tenk på at jo kortere nedbetalingstid du velger, jo høyere vil den effektive renten være. Med forbruksfinansiering DNB kan du få en gunstig effektiv rente.

Andre tjenester og lån DNB

I tillegg til forbrukslån tilbyr DNB nor finans en rekke ulike tjenester, både for privatpersoner og bedrifter. Her skal vi kort forklare DNB sine tjenester innen privatøkonomi og boliglån:

Bank og kort

Banken DBN nor tilbyr det de fleste vil forbinde med standard banktjenester, slik som brukskontoer, sparekontoer, VISA-kort og kredittkort. Et kredittkort DNB kan gi deg rabatter, mulighet for poengsamling flere ulike steder og drivstoffrabatt, og ofte kan du få gratis reiseforsikring dersom du betaler mer enn halve reisen med kredittkortet ditt. Den effektive rente DNB på kredittkort kan være høy.

Når du er kunde hos DNB nor kan du logge deg inn på din side og opprette flere ulike kontoer, sjekke saldo eller bestille hjem et nytt VISA-kort. Hvis du ikke har mulighet til å logge deg inn på dnb.no@ eller i mobilbanken kan du sjekke saldoen ved hjelp av deres SMS-tjenester eller ringe dnb kontofon. Kontofon DNB er en automatisk telefontjeneste der du får vite saldoen din med en gang.

Boliglån, Boliglån for Unge (BLU) og Boligsparing for ungdom (BSU)

Du kan ta opp flere ulike boliglån hos DNB, og låne til blant annet hus, hytte eller bolig i utlandet. Når du tar opp et boliglån kan du velge et boliglån i form av et nedbetalingslån. Da betaler du tilbake lånet gjennom faste avdrag, og kan betale mer for å betale det ut raskere. Du kan også ta et DNB rammelån. Dette gjelder for opptil 60 % av det boligen er verdt, og du betaler i tillegg kun DNB boliglån rente på det du bruker av dette lånebeløpet. For å ta opp et boliglån i DNB må du betale minst 15% egenandel.

Boliglån for Unge er et tilbud til deg som er mellom 18 og 33, som vil kjøpe bolig og skal søke lån DNB. Du kan låne opptil 85 % av hele beløpet uten ekstra sikkerhet, og enda mer dersom du har mulighet til å låne med en medsøker eller annen sikkerhet. Med et slikt DNB lån kan du selv bestemme om du vil ha flytende eller fastrente DNB. DNB fastrente kan lønne seg dersom du vil ha mer sikkerhet.

Hvis du er mellom 18 og 33 år kan du også opprette en BSU-konto hvor du kan spare penger til boligkjøp. Du kan trekke av opptil 5000 kroner på skatten og i tillegg får en veldig god dnb rente på det du sparer på BSU-kontoen din. Du kan spare opptil 25 000 kroner i året og til sammen 300 000 kroner totalt på din BSU-konto. Pengene blir låst til boligkjøp.