Billån

LångivereVurderingLånebeløpRenteEksempelAlderBetalingsanmerkningSøk lån
1
Uno Finans10.000 - 600.000 kr5,00% - 24,4%Eff.rente 10,86%, 300.000
o/10 år, totalt 481.338 kr
20+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
2
Lendo10.000 - 600.000 kr5,03% - 28,09%Eff.rente 11,19%, 130.000
o/5 år, totalt 167.988 kr
18+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
3
Zensum20.000 - 600.000 kr5,25% - 29,9%Eff.rente 9,71%, 150.000
o/5 år, totalt 188.160 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke
4
Klikklån10.000 - 70.000 kr13,42% - 52,85%Eff. rente 14,15%, 100.000
o/6 år, totalt 137.120 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke

Om du søker lån til bil er det overraskende mange faktorer du må tenke på. Alt dette avhenger av din finansielle situasjon, hva slags bil du ønsker deg, bilforsikring og alderen din. Et billån er også unikt i den form at eiendelen du investerer i vil synke drastisk i verdi de kommende årene. Derfor burde aldri nedbetalingstiden overskride levetiden til bilen. Når du står i denne situasjonen burde du først finne ut hva slags lån du trenger, før du begynner å sammenligne en rekke ulike valgalternativer.

Når man tar opp lån for å finansiere en bil skjer dette vanligvis på to ulike måter; med eller uten pant. Billan med pant vil gi deg en mer gunstig rente, men krever at du stiller med sikkerhet i en av dine eiendeler. Derfor vil beste rente billån være å finne på lån med sikkerhet. Rente billån vil være høyere på billån uten sikkerhet.

Med en bil kommer avgifter, krav om forsikring og andre regninger. Av disse postene er det bilforsikringen som vanligvis koster mest. Når du tar opp et bilån finnes det muligheter for å inkorporere bilforsikringen inn i lånet. Valget ditt på bilforsikringen vil ofte ha noe å si for hva slags lånetilbud du vil få av banken din. Et eksempel er billån for unge hos DNB. Om du velger delkasko, som gir lavere forsikring, kan du låne opptil 100 000 kroner. Her kreves det også en egenkapital billån på 10 %. Når du skal kjøpe en eldre bil med lav verdi vil de fleste anbefale delkasko. Hvis du skal låne over 100 000 kroner kreves det at du forsikrer bilen din med fullkaskoforsikring. Likevel får du kun de samme betingelsene som lånet til under 100 000 kroner. Kasko eller ikke kasko kan også ha noe å si for refinansieringsmulighetene dine. Et kaskofritt billån kan lettere refinansieres.

En annen faktor du må tenke på når det kommer til billån er egenkapitalen du stiller med. Dette har mye å si for hvilken rente du får på ditt potensielle lån. Jo høyere prosent av verdien på bilen du kan kjøpe selv, jo bedre rente får du. Dette er uavhengig av bilens verdi. Det er mulig å skaffe et billån uten egenkapital, men da må du ofte forvente deg å betale ned høyere summer hver måned. Et forbrukslån som billån, uten sikkerhet og krav om egenkapital, vil også være ugunstig da den effektive renten er høyere enn ordinære billån.

Billån for unge

Billån for unge er en populær underkategori hos de fleste banker. Selv om de fleste unge jobber hardt for å tjene penger til sin første bil, er det ikke alltid timene bak kassen på butikken strekker til. Derfor velger flere unge å ta opp mindre lån for å skaffe seg en bil av litt bedre kvalitet. En generell maksimal sum for billån til unge ligger på rundt 100 000 kroner. Med billån til unge anbefales det ofte delkasko, da bilene ofte er av den eldre typen med lavere verdi.

Når man kjøper en bil er det ikke selve kjøpet som er det dyreste. Med en bil følger det med ulike avgifter – så lenge man har bilen. Når disse avgiftene blir for høye velger enkelte å ta opp mindre lån som SMS-lån for å dekke summene.

Husk på at ikke alle får innvilget lån. Det kan skje, spesielt med de unge, at lånprosessen ikke går gjennom og blir godkjent. Om du som ung har foreldre eller annen familie som kan stille som sikkerhet for lånet er dette en annen mulighet. Mange unge velger å ta opp ett, eller flere, av de første lånene sine gjennom foreldre som kan hjelpe til i vanskelige finansielle situasjoner. Dette kan være til hjelp når du som ung ikke har mulighet til å selv stille med noe i sikkerhet.

Grønt billån

Et grønt billån er et gunstig billån for de som tenker på miljøet og konsekvensene en ny bil har for miljøet. Trenden med å være miljøbevisst har vokst de siste årene, og det vises på antallet elbiler som har blitt solgt. Et grønt billån er mest relevant i tilfellene hvor du ønsker å kjøpe en bil med lavt utslipp av klimagasser. Dette gjelder hovedsakelig for elbil og hybrid, men kan også være aktuelt for diesel- og bensinbiler med lave utslipp.

Firmabil

Trenger du en firmabil til bedriften din for å effektivisere produksjonen din? Lån til firmabil er noe som ofte kan være kostbart i starten, men lønnsomt i lengden. Flere bedrifter velger å ta opp et lån til en firmabil, ofte med sikkerhet. Billån til firmabil tas ofte opp med sikkerhet i firma, eller som et lån med pant i bil. Lån med sikkerhet i bil gjennomføres ofte som pant i din private bil.

Søke billån

Et billån på dagen er en mulighet gjennom et finansieringsbevis bil. Lån bil effektivt ved å allerede ha bekreftelse fra banken om at du kan slå til i øyeblikket du finner drømmebilen. Et finansieringsbevis er ordinært gyldig i rundt tre måneder. Lån på bil er vanligvis ikke en hurtig prosess, så det kan være en idé å starte jakten tidlig. Likevel burde du huske å søk billån kun etter du har skaffet nok egenkapital, har bestemt deg for hva slags lån og forsikring som passer deg best, henvist deg til en fagperson eller sammenlignet en rekke ulike lånalternativer. Søk om billån når du er sikker på valget ditt.

Om lånet blir uoverkommelig ved en senere anledning er det mulig å refinansiere billån, men dette er ikke noe man burde være avhengig av. Lån på bil har som oftest allerede gunstige renter, med tanke på at låneobjektet mister verdi raskt etter kjøp. Refinansiering av billån kan lettere gjennomføres om lånet er uten sikkerhet. Kaskofrie lån kan ofte gjennomføres slik du måtte ønske. Refinansieringen skjer ofte ved å refinansiere billånet inn i boliglånet hvis eiendommen har en tilstrekkelig sikkerhet.

FAQ – ofte stilte spørsmål

Hvor finner jeg billigste billån?

Det beste billånet kan man ikke definere. Den beste måten å finne billån billigst er å sammenligne de mulighetene du har tilgjengelig. Billig billån er nødvendigvis ikke det beste billån. Om du for eksempel søker etter billigste billån uten egenkapital kan det være flere ugunstige faktorer, som høy rente og lang løpetid, som til slutt ikke gjør dette lånet til billigst billån for deg.

Hva slags billån trenger jeg?

Avhengig av hva slags bil du skal ha, og din finansielle situasjon, finnes det en rekke ulike måter å finne det mest gunstige billånet for deg. Om du skal kjøpe en bil med lave utslipp kan et grønt bil lån være et alternativ. Om du er yngre kan du få hjelp ved å se på billån for unge. Om du er eier av et firma og skal anskaffe en firmabil kan dette løses på ulike måter. Ta kontakt med ditt aktuelle foretak eller bank for mer informasjon om din situasjon, eller sammenlign ulike billån hos oss for å finne rett lån for deg.

Hvor gammel må jeg være for å få billån?

Et billån holder ikke høyere aldersgrenser enn ordinære aldere. Om du er yngre kan man ofte få best billån ved å sammenligne billån ung, eller låne privat via dine foresatte.