Lendo

Beste alternativet til Lendo 2024

LångivereVurderingLånebeløpRenteEksempelAlderBetalingsanmerkningSøk lån
1
Uno Finans10.000 - 600.000 kr5,00% - 24,4%Eff.rente 10,86%, 300.000
o/10 år, totalt 481.338 kr
20+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
2
Lendo10.000 - 600.000 kr5,03% - 28,09%Eff.rente 11,19%, 130.000
o/5 år, totalt 167.988 kr
18+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
3
Zensum20.000 - 600.000 kr5,25% - 29,9%Eff.rente 9,71%, 150.000
o/5 år, totalt 188.160 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke
4
Klikklån10.000 - 70.000 kr13,42% - 52,85%Eff. rente 14,15%, 100.000
o/6 år, totalt 137.120 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke

LendoNoen ganger har du kanskje behov for litt ekstra penger ganske raskt; enten det er snakk om små eller større summer, eller du kanskje har en del smågjeld som du ønsker å samle på ett sted. I slike tilfeller kan det være aktuelt å ta opp et lån, og her er mulighetene mange. Dagens lånemarked tilbyr nemlig mange alternativ, og med ulike långivere med hver sine vilkår og betingelser kan det være vanskelig å orientere seg og ta en avgjørelse. På nettsider som Lendo.no kan du sende inn én lånesøknad og få tilbud fra flere banker – alt på ett sted.

Hva er Lendo?

Lendo Norway er en nettside som samarbeider med 15 ulike banker for å gi det beste lånetilbudet som passer for nettopp deg. Det er Finn.no som eier tjenesten, og Lendo er dermed en av mange kjente tjenester som faller inn under Schibsted-konsernet. Lendo finnes ikke bare her til lands. Blant annet benytter mange seg av Lendo SE, men nordmenn må søke gjennom Lendo Norge. Du kan foreta et søk på nettet for å se hvilke Lendo erfaringer andre nordmenn har gjort seg.

Hvordan fungerer Lendo 2024?

Du kan besøke Lendo as på nett og sjekke mulighetene for både Lendo forbrukslån og Lendo refinansiering, i tillegg til lån penger på sekundet. Når du benytter deg av Lendo lånekalkulator kan du skrive inn hvor mye du ønsker å låne og hvor lang løpetid du vil ha på lånet; altså hvor lang tid du vil bruke på å betale tilbake pengene. Du klikker ganske enkelt inn om du vil søke om et nytt forbrukslån eller refinansiere eksisterende gjeld, og dermed får du opp tilbud fra Lendo banker med ditt ønskede lånebeløp, i tillegg til en oversikt over hva dine månedlige kostnader og totalsummen vil bli.

Når du søker forbrukslån Lendo vil det automatisk bli opprettet en konto for deg, og du vil få informasjon om din Lendo login. Tilbudene fra bankene kommer som regel ikke med en gang, men vil være tilgjengelige på din «Lendo min side» i løpet av noen timer. Det vil vanligvis ikke ta mer enn 24 timer. Tilbudene kan komme på ulike tidspunkt, men du vil få tilsendt en e-port eller en SMS hver gang du får et nytt tilbud, og du kan da logge deg inn på «Lendo mine sider» og se gjennom tilbudet du har fått. Du vil vanligvis ha rundt 30 dager til å vurdere tilbudene du har fått tilsendt og kan gi ditt svar direkte på Lendo finans sine sider. Alt er altså samlet oversiktlig på ett sted, og du kan søke, vurdere og gi svar på én og samme side. Du vil også ha tilgang til ditt Lendo lån på Lendo.no min side etter at du har inngått en kontrakt.

Forbrukslån, refinansiering av gjeld og andre lån

På Lendo er det hovedsakelig et forbrukslån du kan søke om, enten det er snakk om et nytt lån eller et forbrukslån for refinansiering av gammel gjeld. Hvis du trenger penger raskt, eller har noe spesifikt i tankene som du trenger penger til, er det et forbrukslån du skal søke om. Da trenger du vanligvis ikke oppgi hva du trenger pengene til. Du kan dermed bruke de på det du trenger, og du kan søke om både små og større beløp; fra 10 000 kroner opptil 500 000 kroner.

Hvis du derimot har gjeld fra før, i form av smålån eller kredittkort med høye renter som du kanskje sliter med å nedbetale, kan du søke om et forbrukslån til å refinansiere gjelden din. Da oppgir du til Lendo kreditkort du sliter med å betale ned, eller hvor mye total gjeld du har som du ønsker å samle på ett sted. Da vil du eventuelt få betalt ut gjelden din og samlet det hos en av Lendos banker, slik at du kun har ett fast avdrag å forholde deg til hver måned eller termin – istedenfor mange små med hver sin rente. Du vil som regel også få tilbud om bedre rente når du søker om refinansiering.

Du kan også søke om Lendo billån uten pant og få innvilget hele lånesummen opptil 500 000 kroner. Dersom du vil søke om Lendo boliglån, eller ønsker lavere rente på et eksisterende boliglån, vil du bli henvist til en av deres partnersider. Du kan derimot benytte deg av Lendo dersom du for eksempel har behov for å fikse et ødelagt kjøleskap eller fuktskader på huset, for da kan du nemlig søke om et vanlig forbrukslån.

Forbrukslån eller kredittkort?

Når du skal søke om lån hos Lendo kreditt kan det være greit å tenke på hva du skal bruke pengene til og hva slags lån du vil ha. Hvis du skal ha et mindre lån som du kan betale tilbake relativt raskt kan det være aktuelt med et Lendo kredittkort. Dette gjelder spesielt hvis du skal betale tilbake pengene i løpet av 30 dager, eller ønsker å ha et kredittkort du kan bruke jevnlig. Hvis du derimot vil låne mer penger, eller ha bedre tid til å betale ned lånet, kan et forbrukslån være et bedre alternativ. Der har du som regel bedre oversikt over faste trekk, i tillegg til bedre rente.

Kredittkort har ofte en gjennomsnittlig rente på 25 %. Hvis du ikke klarer å betale ned lånet når du hadde tenkt, eller du ikke betaler tilbake minsteavdrag hver måned, kan den totale summen bli ganske høy. Når du søker lån hos Lendo vil du få flere ulike tilbud og informasjon om de vilkårene og betingelsene som gjelder for de ulike typene av lån, i tillegg til priseksempler og informasjon om nominell og effektiv rente. Du kan da sammenligne mulige totalsummer og velge det som blir best, og kanskje også billigst, for nettopp deg.

FAQ ­– ofte stilte spørsmål

Hvilke banker bruker Lendo?

Når du søker lån gjennom Lendo vil søknaden din bli sendt til alle samarbeidspartnere Lendo. Lendo NO samarbeider med totalt 15 banker, blant annet Gjensidige Bank, Svea Finans, re:member, Santander Consumer Bank og Ikano Bank. Du vil ikke nødvendigvis få et tilbud fra alle bankene når du søker, da dette avhenger av rammene du ønsker på lånet ditt og om du oppfyller de enkelte bankenes krav til låntakere.

Hvilke krav må jeg oppfylle for å søke lån hos Lendo?

For å søke banklån Lendo må du oppfylle visse kriterier. Disse kan variere litt mellom de ulike bankene, men det finnes fire minimumskrav for å søke lån hos Lendo bank: For det første må du ha fylt 20 år, men kan ikke være eldre enn 70 år. Du kan ikke ha noen Lendo betalningsanmärkning, og inntekten din må ikke være under 120 000 kroner i året. Du må også være en norsk statsborger som er registrert i folkeregisteret og har bodd i landet i minst tre år.

Hvor mye kan jeg låne?

Hos Lendo kreditt kan du søke om lånebeløp fra 10 000 til 500 000 kroner. Hvor høy inntekt du har vil påvirke hvor mye bankene kan låne deg. Å søke med en medsøker kan øke sjansene dine for å kunne ta opp et større lån. Det er ikke alle bankene som låner ut så lite som 10 000 kroner eller så mye som 500 000 kroner heller, så hvor mange banker du får tilbud fra vil avhenge av din søknad.

Hvor mye må jeg betale i renter?

Lendo har per dags dato banker som kan tilby en effektiv rente så lav som 7,55 %, men den ligger i gjennomsnitt på over 14 %. Din kredittscore og hvor lang tid du vil bruke på å betale tilbake lånet kan påvirke den totale effektive renten på lånet ditt.

Hvor lang tid kan jeg bruke på å betale tilbake lånet?

Dette vil variere mellom de ulike bankene, men du kan normalt sett bruke mellom 1-5 år på nedbetaling av lånet. Du kan også velge å betale ut lånet ditt raskere dersom du skulle få muligheten eller ønsker dette.

Hvorfor ikke bare søke direkte hos de ulike bankene?

Ved å benytte deg av Lendos søkefunksjon kan du få tilbud fra mange ulike banker samlet på ett og samme sted, noe som kan gi deg mer oversikt og sammenligningsgrunnlag i søkeprosessen. Tilbudene du får hos Lendo vil være like bra som de du får hvis du skulle søkt direkte hos bankene, og du kan sammenligne ulike lånetilbud.

Hvor kan jeg henvende meg dersom jeg lurer på noe?

Hvis du har spørsmål om Lendo, hvordan du søker lån eller andre forespørsler, kan du henvende deg til Lendo kundeservice. Mer informasjon om deres kundestøtte finnes på Lendo.no, og du kan kontakte dem via e-post, telefon eller live chat. De har gode åpningstider, er tilgjengelige mandag-lørdag, og vil hjelpe deg så godt de kan med det du lurer på.