Lån uten sikkerhet

LångivereVurderingLånebeløpRenteEksempelAlderBetalingsanmerkningSøk lån
1
Uno Finans10.000 - 600.000 kr5,00% - 24,4%Eff.rente 10,86%, 300.000
o/10 år, totalt 481.338 kr
20+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
2
Lendo10.000 - 600.000 kr5,03% - 28,09%Eff.rente 11,19%, 130.000
o/5 år, totalt 167.988 kr
18+ årJa, krever sikkerhetSøk nå
* Annonselenke
3
Zensum20.000 - 600.000 kr5,25% - 29,9%Eff.rente 9,71%, 150.000
o/5 år, totalt 188.160 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke
4
Klikklån10.000 - 70.000 kr13,42% - 52,85%Eff. rente 14,15%, 100.000
o/6 år, totalt 137.120 kr
25+ årNeiSøk nå
* Annonselenke

Lån kommer hovedsakelig i to ulike typer, og på lånemarkedet vil du ofte få muligheten til å velge mellom disse to. Det første er lån med sikkerhet, som blir beskrevet senere i artikkelen. Men hovedfokuset til denne artikkelen vil være motparten til dette; nemlig lån uten sikkerhet.

Navnet «lån uten sikkerhet» kan høres litt forvirrende ut, men det er det ikke. Essensen i et lån uten sikkerhet er at du ikke er nødt til å stille med sikkerhet i bolig, bil eller andre verdifulle eiendeler. Når du ikke stiller med sikkerhet blir det ofte mindre beløp du kan låne. Lån uten sikkerhet er som regel på noen tusenlapper, men strekker seg også opp mot 600 000. Derfor kan lån uten sikkerhet passe til mange ulike behov og formål.

Du lurer kanskje på hvorfor ikke alle velger å søke om lån uten sikkerhet, når det andre valget blir å pantsette boligen sin. Dette er fordi lån uten sikkerhet ikke kun kommer med fordeler. Lån uten sikkerhet har visse ulemper og dårligere vilkår enn lån med sikkerhet. Hovedsakelig er ulempen de høyere rentene. Billig forbrukslån uten sikkerhet er ikke noe du kan få tak i. Ettersom banken som gir deg lånet uten sikkerhet vanligvis ikke har noen bekreftelse på at kunden kommer til å betale tilbake lånet, vil søk lån uten sikkerhet stille strengere krav til den potensielle låntakeren. Mennesker med betalingsanmerkninger og dårlig kredittrate vil ofte ikke få innvilget et lån uten sikkerhet. Dette gjelder også mennesker uten fast inntekt, eller med lav inntekt.

For ungdommen

Mange unge havner ofte i situasjonen hvor litt ekstra penger hadde kommet godt med. Billån uten sikkerhet eller med sikkerhet er for eksempel vanligvis det første lånet for mange unge som vil gjennomføre sitt første bilkjøp. Dessverre har mange unge ingenting av verdi å stille med som sikkerhet. Et raskt lån uten sikkerhet kan være alternativet i slike situasjoner.

Flere aktører låner penger til de over 18 år uten sikkerhet. Det gjelder ofte mindre beløp med korte løpeperioder. Slike smålån kommer ofte i form av SMS lån og andre mikrolån. Husk alltid på at disse lånene kan vokse seg store om de ikke nedbetales med en gang. Sett opp et budsjett i forkant, slik at du vet at lånet passer inn i de nærmeste lønnslippene eller stipendene.

Lån uten sikkerhet på dagen

Lån på dagen uten sikkerhet kan anskaffes på flere ulike måter. Dersom uforutsette utgifter oppstår som et resultat av nødvendig reparasjon eller sykdom kan et lån på timen uten sikkerhet være en økonomisk løsning. I form av SMS lån og andre smålån kan du av og til få tak i penger gjennom din telefon. Beløpet du kan låne her er svært begrenset, og større beløp som lån 50000 uten sikkerhet har ofte en lengre prosess enn mindre beløp. I gjengjeld kan pengene være på konto etter én virkedag.

Lån med betalingsanmerkninger og uten sikkerhet

Som kunde hos en bank vil du med betalingsanmerkninger og inkasso bli en potensiell risiko. Det å søke lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet kan være en utfordring. Bankene vil være sikre på at du kan betale tilbake de skyldige beløpene i tide, og hvis ikke ønsker de seg en sikkerhet på at de ikke går i tap. Dette betyr at sannsynligheten for at du får et lån med betalingsanmerkning og inkasso uten sikkerhet er begrenset. Dersom du også har blitt registrert med dårlig kredittrate vil sjansene for lån penger med betalingsanmerkning uten sikkerhet eller lån uten sikkerhet med inkasso bli betydelig lavere. Men det betyr ikke at det ikke finnes muligheter.

Når du søker lån uten sikkerhet finnes det visse krav långiver vil stille til deg. Utenom minimale betalingsanmerkninger vil dette være en stabil inntekt. Dette vil være på grunn av et lån uten fast inntekt er et uforsvarlig valg mange banker ikke vil være med på. Som en bank i Norge er de pålagt å låne ut penger med måtehold og kan ikke la personer havne i finansielle kriser.

Men det finnes fortsatt muligheter for lån uten sikkerhet, selv med betalingsanmerkning. «Lån uten sikkerhet betalingsanmerkning» og «lån betalingsanmerkning uten sikkerhet» er vanlig å søke etter, men tilbys dessverre ikke av alle långivere. Noen långivere vil tilby lån på mindre beløp, selv for de med betalingsanmerkning.

Dersom du søker med en kausjonist eller medsøker kan søknaden din også bli innvilget. Dette vil komme med stort ansvar på din medsøker. Om du ikke er i stand til å betale ned dine avdrag vil banken eller foretaket kreve penger av din medsøker. En annen mulighet vil være privat lån og lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger av mindre beløp.

Hvis du sliter med mange lån som kommer med ulike avdrag hver måned kan refinansiering være et alternativ. Dette kan hjelpe deg med å få styr på økonomien, og du kan forvente deg et like stort avdrag hver måned. Refinansiering av lån uten sikkerhet er ofte ikke tilgjengelig for de med betalingsanmerkninger.

Renter

Lån uten sikkerhet lav rente hadde vært for godt til å være sant. Forbrukslån lav rente kommer ofte i form av et lån med sikkerhet, hvor bankene kan strekke seg lenger når de har sikkerhet i for eksempel boligen din. Det finnes ingen garanti for billig lån uten sikkerhet, men det finnes mange ulike tilbud.

Lån med sikkerhet

Selv om dette er en artikkel om lån uten sikkerhet er det likevel essensielt at du vet hva et lån med sikkerhet innebærer. Dette er for å bedre forstå de ulike sidene med lån uten sikkerhet. Et lån med sikkerhet betyr at du velger å pantsette en eller flere av dine eiendeler i banken du låner hos, for å forsikre banken om at dette er et lån du kommer til å betale tilbake. Det er mulig å søke lån med sikkerhet i for eksempel hus eller bil. Tilbake kan banken gi deg bedre renter enn på lån uten sikkerhet. Dessverre pleier da bankene å stille visse krav til hva pengene brukes til. Derfor får du ikke den samme friheten som i et forbrukslån uten sikkerhet.

FAQ – ofte stilte spørsmål

Det dukker ofte opp mange spørsmål når du leter etter det riktige økonomiske valget. Heldigvis for deg har en rekke andre mennesker tenkt på de samme spørsmålene, og vi har allerede svart på dem. Se gjennom denne siden med ofte stilte spørsmål for å finne det du lurer på ­– det kan spare deg for mye tid.

Hva er lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet betyr at du ikke har stilt noen av dine eiendeler som sikkerhet for nedbetaling på lånet ditt. Banken har derfor ingen rett over hverken huset ditt eller bilen din. Med denne låntypen medfølger det ofte mindre penger og høyere renter. Det kan være et gunstig alternativ dersom du trenger pengene hurtig.

Hva er lån med sikkerhet?

Lån med sikkerhet betyr at den aktuelle banken eller foretaket tar pant i en eller flere av dine eiendeler gjennom lånekontrakten. Dette er for å forsikre seg om at du betaler tilbake alle dine avdrag, og dersom dette ikke skjer vil eiendelen din bli tvangssolgt. Tilbake får du som låntaker mer gunstige renter.

Hvor kan jeg få lån uten sikkerhet?

Hvor mye du kan låne kommer an på hvor du søker. Noen foretak stiller kun med smålån uten sikkerhet, mens andre låner inntil 600 000 kr uten sikkerhet. Det anbefales å sammenligne ulike tilbud for å finne beste alternativ for deg.

Hva slags lån kan jeg få uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhet kommer i mange former og fasonger. Mest vanlig er SMS lån og andre smålån uten sikkerhet. Det er også mulig å få tak i større forbrukslån uten sikkerhet.

Kan jeg få lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning?

Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning er i de fleste tilfeller uaktuelt. Med kausjonist eller medsøker kan prosessen fortsatt bli mulig, eller for mindre lånebeløp.

Kan jeg få lån uten sikkerhet og kredittsjekk?

En kredittsjekk er pålagt når du søker forbrukslån og andre lån hos banker. Dette er for å bekrefte at kunden er pålitelig og seriøs med sin private økonomi. Dersom du har betalingsanmerkninger og inkasso hos namsmann vil dette komme frem, og et lån hos en seriøs bank uten sikkerhet blir ofte uaktuell. Større lån uten kredittsjekk og sikkerhet er ikke tilgjengelig, men mindre lån som SMS lån er ofte fortsatt en mulighet.

Er det ulemper ved å låne uten sikkerhet?

Ulempene ved å låne uten sikkerhet er at du går glipp av fordelene ved et lån med sikkerhet. Lån uten sikkerhet kan ha strengere vilkår og dårligere renter.

Hvor finner jeg beste lån uten sikkerhet?

Lånemarkedet endrer seg hver dag, og derfor vil også det beste lånet uten sikkerhet endre seg fra dag til dag. Det finnes mange ulike aktører på lånemarkedet som konstant endrer sine renter og betingelser.

Hva er en lånekalkulator?

En lånekalkulator kan hjelpe deg med å beregne de totale kostnadene og løpetiden på ditt ønskede lån. De fleste foretak og banker skal ha flere forskjellige kalkulatorer på sin side for å hjelpe deg. Plott inn korrekte verdier for et forslag på et lån – dette er helt uforpliktende.