SMS lån

SMS lån har vokst fra å være en liten nisje alle trodde ville forsvinne, til noe mange nordmenn tar i bruk. SMS lån i Norge kan du få tak i flere steder, og hvis du gjør det på riktig måte kan det være helt trygt. Siden SMS lån Norge ikke er helt normalt enda er fortsatt markedet litt begrenset, men likevel finnes det flere dyktige aktører som har spesialisert seg direkte på dette markedet.

Det er ikke rart at SMS lån har vokst seg til å bli noe mer normalt, ettersom det er et alternativ som passer til vår oppdaterte, raske hverdag. Det kan høres forvirrende ut med ordene «SMS» og «lån» sammen, men det handler rett og slett om mindre lån som blir utbetalt fortløpende – hvor søknaden av og til kan gjøres via SMS. Les videre for å lære mer om dette unike lånetilbudet, og sjekk ut vår FAQ i slutten av artikkelen for oppsummert informasjon.

SMS lån kom over grensen fra Sverige. Dette er kanskje den mest populære formen for lån i Sverige, og det er her SMS lån ble populært. Nå tilbys også lånetilbudet av ulike norske aktører, selv om det fortsatt ikke er like utbredt her til lands. Løsninger er heller ikke like rask som i Sverige: Her er ikke lån på minuttet tilgjengelig, men vi kan få lån på dagen. I Norge trenger som regel overføringene en dag på å virke, men etter en virkedag vil som oftest pengene være inne på konto. SMS lån på dagen er ikke like raskt, men tilbudet er ofte det samme.

Løpetiden på SMS lån føles like kort som prosessen det tar å få det innvilget. SMS lån med direkte utbetaling er på kontoen din i løpet av én virkedag. Utbetalingen kan ta litt lenger tid med smslån helg, med minst én bankdag. Ettersom utbetalingstiden til konto er såpass kort, er også løpetiden for å tilbakebetale følgende rask. De fleste banker har en løpeperiode på et ordinært SMS lån på mellom 14 og 30 dager. Etter dette kommer første avdrag i postkassen, sammen med de første rentene.

Husk at SMS lån lett tilgjengelig ofte kan føre til impulshandlinger. Om du har hatt problemer med kreditt før er kanskje ikke SMS lån det beste valget for deg. Mange foretak har en aldersgrense på SMS lån på mellom 18 og 20 år. Dette er en periode i livet hvor man gjør mange impulsive handlinger. Derfor er det alltid lurt for unge å ta kontakt med en økonomisk rådgiver før du tar opp både små og store lån.

Renter på SMS lån

Med SMS lån er det som regel snakk om veldig små lån som er lette å betale tilbake etter første lønningsdag. Men disse små beløpene kommer ofte med en følgende høy rente. Et SMS lån på 500 kroner kan fort vokse seg til en stor sum dersom du ikke nedbetaler din gjeld med en gang. Med den korte løpetiden tar det heller ikke lang tid før første avdrag på første rente ligger i postkassen. Dermed er billige SMS lån ikke en ting, og SMS lån i Norge er intet unntak. SMS lån er ikke gratis, men kan være et gunstig alternativ dersom du betaler tilbake i tide. Små SMS lån 500 kr kan være trygt for alle, men SMS lån 5000 kr kan fort bli skummelt.

Siden SMS lån er så dyrt anbefales det kun å bruke lånemetoden i akutte situasjoner hvor små SMSlån summer er strengt nødvendig. Ofte kan det lønne seg å bare vente til neste lønning før du betaler den aktuelle regningen eller reparerer bilen – hvis det er mulighet for det.

SMS lån med betalingsanmerkning

Mennesker med flere betalingsanmerkninger blir ofte kastet ut av lånemarkedet, da de har en lang historie med å ikke nedbetale sine lån og avdrag. Dette kan bankene gjøre med god samvittighet, ettersom ingen har lyst til å inngå samarbeid med noen som ikke holder sin del av avtalen. Det høres kanskje strengt ut, men det er slik økonomien, og verden, fungerer. Foretak som driver med SMS lån støtter vanligvis ikke opp mot dette mottoet. SMS lån med betalingsanmerkning Norge er fortsatt mulig, avhengig av hvor du søker.

Et SMS lån 5000 med betalingsanmerkning kan ofte hjelpe en med flere inkassoer å komme seg gjennom måneden, men det er viktig å ikke lyve til seg selv. Tar man et lån på SMS, eller skaffer man seg et nytt lån som havner i inkasso om et par måneder?

SMS lån uten inntekt

Mennesker som sitter uten en jobb har det vanskeligere med å få innvilget tradisjonelle lån fra de norske bankene. De kan gi avslag på disse søknadene med god grunn, da sannsynligheten for at arbeidsløse kan nedbetale gjelden sin er svært liten. Med SMS lån fjernes ofte denne usikkerheten på nedbetalinger. Summer på mellom 500 og 5000 kr er enn sum de aller fleste har muligheten til å betale ned raskt – selv de uten jobb. SMS lån med direkte utbetaling kan fikses for mennesker i de fleste situasjoner; både uten inntekt og med betalingsanmerkning.

Før arbeidsløse søker om SMS lån burde de tenke seg om to ganger, i likhet med alle andre som vurderer å ta opp lån. Analyser økonomien din gjennom de fremtidige månedene, og spør deg selv om dette virkelig er et lån du behøver og er i stand til å tilbakebetale.

SMS lån uten kredittsjekk

Dersom du sliter med betalingsanmerkninger eller andre finansielle problemer kan det være ønskelig å søke om lån uten kredittsjekk. Mange som sliter med dårlig kredittscore blir ofte bannlyst fra lån i vanlig bank, selv om de nå er i stand til å tilbakebetale et mindre lån. Men SMS lån Norge uten kredittsjekk er ikke et alternativ, akkurat som «SMSlån utan UC» ikke er mulig i Sverige. Kredittsjekk utføres automatisk i en låneprosess, og långiver er faktisk lovpålagt å sjekke din finansielle tilstand før de bevilger deg et lån eller ikke. Betalingsanmerkninger eller manglende inntekt trenger nødvendigvis ikke bety at du ikke kan få lånetilbud, men du må uansett gjennom en kredittsjekk. Hvis det er snakk om mindre summer, som det som oftest er med SMS lån, kan en alternativ løsning være å ta opp et privat lån fra foreldre eller venner.

FAQ – ofte stilte spørsmål

SMS lån er fortsatt litt ukjent i Norge, så vi kan forstå at du har mange spørsmål angående lånemetoden. Siden mange har stilt de samme spørsmålene som deg før har vi samlet dem sammen til en smart og liten spørsmålsbank. Ved å lese gjennom denne lettleste siden kan du spare deg selv for mye tid.

Hva er SMS lån?

Et SMS lån er et smålån brukt til å dekke små utgifter. Dette passer om du for eksempel trenger noen ekstra tusenlapper til en bilreparasjon og ikke kan vente til neste lønning, men har mulighet til å betale tilbake da. SMS lån overføres raskere enn vanlige forbrukslån.

Låner man faktisk penger via SMS?

Ja, mange foretak og banker overfører penger til din konto etter en lån SMS fra deg. Hos andre søker du om lånet via hjemmesiden til foretaket.

Hvor mye kan jeg låne med SMS lån?

Grensene på SMS lån varier stort fra foretak til foretak. SMSlån 500 kr er ofte en minstesum, og SMS lån 2000 kr er kanskje den mest normale summen. Øvrige grense på SMS lån i Norge ligger ofte på 20 000 kr.

Koster lånet mye?

Om du betaler tilbake SMS lånet ditt fort skal ikke dette koste deg dyrt. Om du derimot venter med nedbetalingene kan kostnaden på SMS lånet bli ugunstig. Siden beløpene på SMS lån ofte er små, vil rentene være veldig høye for at foretakene skal tjene inn noe på tjenestene sine.

Kan jeg få innvilget SMS lån uten kredittsjekk?

Under norsk lov er alle lånetilbydere nødt til å gjennomføre en kredittsjekk av mulige låntakere, men noen foretak legger ikke like stor vekt på din kredittscore når du søker om SMS lån hos dem.

Kan jeg ta opp SMS lån uten inntekt?

Selv om du ikke har en fast inntekt kan du ta opp mindre SMS lån. Foretakene sjekker som regel ikke opp din faste kontantstrøm. Husk å sette opp et budsjett for å forsikre deg om at SMS lånet kan betales tilbake fort.

Hvor lang løpetid har SMS lån?

Siden et SMS lan ofte består av en liten sum, vil løpetiden på lånet være kortere enn på de ordinære lånene. Vanligvis ligger løpetiden på mellom 14 og 30 dager, men dette kan variere basert på hvilket foretak du låner hos.

Kan jeg få SMS lån uten renter eller SMS lån gratis?

SMS lån uten renter er som oftest ikke en realitet. Alternativet er for eksempel at noen foretak tilbyr avdragsfrie måneder, hvor du kun betaler ned renten din. Dette er beste løsninger hvis du trenger ekstra penger en måned eller to.